کد مطلب: 204220
پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک "موسودان" + تصاوير
تاریخ انتشار : 1394/11/14 12:58:24
نمایش : 1213
پايگاه نظامي "گوام" ايالات متحده آمريکا در تيررس موشک "موسودان" است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار  دفاعي امنيتي  گروه سياسي باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبه جزيره کره از دهه 50 ميلادي به شکل ويژه دچار درگيري و تنش شده و کره شمالي و کره جنوبي تلاش مي‌کنند تا توان دفاعي و رزمي خود را در اين منطقه افزايش دهند.


با توجه به اينکه دو کشور در گذشته يک جنگ سخت را تجربه کرده اند  لذا در جهت افزايش توان بازدارندگي خود حداکثر تلاش را مي‌کنند و افزايش  توان موشکي کره شمالي و ساخت موشک هاي ميانبرد در اين راستاست.


يک تفاوت راهبردهاي دو کره  آن است که کره جنوبي به عنوان همپيمان ايالات متحده آمريکا از پشتيباني هاي اين کشور استفاده مي‌کند و کره شمالي به عنوان يک کشور مستقل از توانمندي دفاعي بومي بهره مند بوده است.


کره شمالي که سعي در ايجاد درگيري ندارد اما با توجه به شرايط نياز دارد که قدرت نظامي خود را افزايش دهد و استفاده از موشک‌هاي راهبردي "موسودان" به عنوان يک عامل بازدارنده در مقابل ايالات متحده آمريکا مطرح است.
 


**ويژگي هاي موشک  "موسودان"

 "موسودان" يک موشک "سطح  به سطح"  ميانبرد بوده که توانمندي مورد اصابت قرار دادن اهداف آمريکا در جزيره گوام را دارند.  کارشناسان نظامي يادآور مي‌شوند که سامانه‌هاي موشکي "موسودان"  سيار هستند و به راحتي و در کوتاهترين زمان ممکن مي‌توانند دوباره در مناطق استراتژيک مستقر شوند. 

 
پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک
 
پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک
 

پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک
 

سايت  "ميسايل تريت  (Missile Threat)"  در مورد موشک "موسودان" گزارش داد: اين موشک ساخت کره شمالي بوده و داراي 12 تا 19 متر طول (بسته به مدل موشک)، قريب به 2 متر قطر، وزن کلي 19 تا 26 تن و ‌برد 2400 تا 2500 کيلومتر است.


اين سايت ادامه  داد:  اين يک  "موشک سطح به سطح زمين پايه (Surface to Surface Missile)" بوده که در سال 2003 کره شمالي نسبت به توسعه اين موشک از "آر 27 (R-27)" روسي و شليک آن از طريق زيردريايي مبادرت ورزيده است.


سايت  "ميسايل تريت  (Missile Threat)"  با اشاره به اينکه موشک " موسودان"  نام‌هاي ديگري همچون "ميريم"،‌ "نودانگ" و "بي‌ام 25"  را دارد،  عنوان داشت: گزارش‌ها نشان مي‌دهد در سال 2005 ، 18 فروند از اين موشک توليد شده است.


اين سايت با تاکيد بر خصوصيات و قابليت‌هاي منحصر بفرد موشک "موسودان" نوشت : کره شمالي در سال 2006 موشک "اسکاد سي (Scud C)" را آزمايش کرده و اين در حالي است که به نظر مي‌رسد اين يک موشک "موسودان" بوده است ( منظور اين است که آزمايش موشک مذکور انجام شده و تست موشک "اسکاد" صورت نگرفته).


روزنامه  واشنگتن پست   (Washington Post)  در خصوص موشک  "موسودان" مي‌نويسد: اين موشک با نام BM-25 و هم‌چنين با نام‌هاي Taepodong، Nodang،Rodong-B و Mirim شناخته شده است که يک موشک بالستيک ميان برد (Intermediate-range Ballistic Missile)  است که براي اولين بار در رژه نظامي در اکتبر 2010 در جشن ملي اين کشور نشان داده شده است.



**برد موشک موسودان 2000 تا 4500 کيلومتر

در خصوص اطلاعات کلي اين موشک واشنگتن پست   (Washington Post)  اضافه کرد: اين موشک با طول 12 متر و قطر بيش از 1 متر و سر‌جنگي متعارف يا بعضا هسته‌اي و با وزن سر‌جنگي 1000 تا 1250 کيلوگرم و با سوخت مايع، هدايت اينرسي (Inertial Guidance)   است  که2000 تا 4500 کيلومتر برد موثردارد و وزن کلي آن 19 تا 26 تن است که توسط لانچر Maz-Based روي سکو براي شليک مي‌رود.
 
 
پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک

 اين موشک همچنين در صورت حمل بار سبک احتمالا مي تواند به اهدافي در چهار هزار کيلومتري نيز برسد و بنابراين از لحاظ تئوري قادر است جزيره  "گوام" را در  "اقيانوس آرام"  که سه هزار و سيصد و هشتاد کيلومتر تا کره شمالي فاصله دارد و شش هزار سرباز آمريکايي در آنجا مستقر هستند هدف قرار دهد.

 
پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک


ديويد رايت دانشمند ارشد و کارشناس مسائل نظامي در مقاله‌اي با عنوان "ميزان برد تخمين زده شده موشک‌هاي موسودان"  تصريح کرد: با فرض بر اينکه اين موشک‌ها توسعه پيدا کرده باشند و براساس تکنولوژي پيشرفته باشد از طيف ميانبرد  از 3300 تا 4400 کيلومتر پيشنهاد شده است که مي‌تواند نسبت به برد خود سرجنگي آن بين 500 تا 1000 کيلوگرم باشد.
 
پايگاه هاي نظامي آمريکا در تيررس موشک


**تنش هاي دوکره در سال 2013 و نقش موشک "موسودان" در نزاع دو طرف

البته تنش بين دو کره با دخالت آمريکا در سال 2013 به اوج خود رسيد و باعث شد کره شمالي و کره جنوبي باز هم سوداي جنگ در سربپرورانند که البته رفته رفته با گذر زمان تنش‌ها کمتر شد و شرايط عادي به شبه‌جزيره کره بازگشت.


 البته نگراني ايلات متحده  آمريکا از قدرت موشکي کره شمالي وجود خواهد داشت و به نظر مي‌رسد کره شمالي  اهداف خود را در زمينه موشکي توسعه دهد؛ زيرا هيچ بعيد نيست اين کشور درگير يک جنگ طولاني در آينده شود .


در سال 2013 ميلادي کشور کره شمالي چندين فروند موشک " موسودان " خود را سوار بر قطارهاي حمل موشک به سمت مرزهاي جنوبي خود حرکت داد و آنها را به سمت جزيره " گوام " که در جنوب شرقي شبه جزيره کره قرار دارد نشانه گرفت.


کره شمالي تا قبل از اين حرکت نيز بارها نيروهاي خود را به سمت مرزهاي همسايه جنوبي خود حرکت داده و بارها مرزهاي اين کشور را تهديد کرده و هر بار نيز باعث شده تا حالت آماده باش در مرزهاي دو کشور برقرار شود اما با ميانجي‌گري‌هاي کشورهاي همسايه مساله پايان مي‌يافت اما تا کنون کره شمالي سامانه موشکي را در مرزهاي مشترک خود با کره جنوبي مستقر نکرده بود و همين امر آتش زير خاکستر تنش‌ها را برانگيخت.


 اين امر باعث شد تا دوباره هم تنش ميان دو کره به بالاترين سطح خود برسد و همچنين  مجامع جهاني مخصوصا آمريکا که اداره جزيره " گوام " را برعهده دارد و در اين جزيره پايگاه نظامي داشته  نسبت به اين مسئله واکنش نشان دهند و تحريم‌هايي را عليه کره شمالي تصويب کنند.


 البته اخيرا کره شمالي با آزمايش  "بمب هيدروژني"  به آمريکا نشان داد که  بر سر مقابله با تهديدات نظامي ايالات متحده بسيار جدي بوده و اين موضوع نکته اي است که مقامات "کاخ سفيد" به آن اذعان دارند.


گزارش از محمد زرچيني
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html